Седма Национална конференция за редки болести и лекарства сираци

За поредна година в града под тепетата,Институтът по редки болести под патронажа на Комисия по здравеопазване към 43-то Народно събрание в партньорство сАсоциацията на студентите медици- гр. Пловдив и Националния алианс на хора с редки болести, ще имат честта да са домакини на 7-ма Национална конференция за редки болести и лекарства сираци – 09-10 септември 2016 в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“.

Основна тема на събитието ще бъде „Редките заболявания в светлината на европейските референтни мрежи“. Ръководителите на обозначените експертни центрове по редки заболявания у нас ще представят своя опит и актуални новости в областта на диагностиката, лечението и проследяването на редките болести.

Сесиите на конференцията ще обхванат актуални теми като експертните центрове и референтни мрежи, регистрите и епидемиологично наблюдение, оценката на здравни технологии за редки болести, персонализираните грижи за пациенти с редки болести.

За първи път ще бъде организирана и научна сесия, посветена на разстройствата от аутистичния спектър. Участниците могат да бъдат лекари, дентални лекари, фармацевти, студенти, пациенти и представители на бизнеса.

Всеки регистриран участник може да изпрати резюме и/или постер. Одобрените резюмета ще бъдат включени в сборник, част от конферентната папка. След конференцията ще бъде издаден с представените презентации и постери в електронен и хартиен вариант. Сборникът притежава валиден идентификационен номер (ISSN 1314-3581).Всеки регистриран участник ще получи след конференцията копие от печатното издание на сборника по пощата.

Не само научни постери за редки болести или редки форми на разпространени заболявания ще бъдат включени в конферентната програма!

Участниците в конференцията ще имат достъп до всички конферентни сесии и работни срещи, конферентна папка, сертификат за участие, сборник с постери и презентации, кафе-паузи (на 9 и 10 септември), куверт за гала вечеря (на 9 септември) и обеден пакет (на 10 септември).

На уеб сайтът на събитието( http://conf2016.raredis.org/) ще намерите повече информация и ще имате възможност да се регистрирате.

Официален медиен партньор на събитието тази година е: Medical News