29 септември - Световен ден на сърцето

На 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциация чества Световния ден на сърцето. Целта е да се информират хората по света за опасността от сърдечни болести и за начините за превенция. Болестите на сърцето са най-разпространената причина за смърт в света. А България е на първо място по сърдечносъдови заболявания в Европа.Най-малко 80% от сърдечно-съдовите заболявания и инсулти могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори, като тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол,голям прием на сол, водене на заседнал живот и ниска физическа активност и повишено артериално налягане.

По случай Световния ден на сърцето Асоциация на студентите-медици - гр. Пловдив(АСМ-Пловдив) организират информационна кампания "Зареди сърцето си", която ще се проведе от 3 до 7 октомври в 12 пловдивски ДКЦ-та. Кампанията е с подкрепата на Българското дружество по кардиология. Студентите-медици ще раздават брошури със съвети за по-здраво сърце и ще поставят акцент на  хората да обръщат по-голямо внимание към  здравето им. 

Ако желаеш да се включиш в нашата кампания или да получиш повече информация относно местата, които ще посетим се свържете с нас на мейл: asm.plovdiv@gmail.com или в нашата фейсбук страница: https://www.facebook.com/AssociationOfMedicalStudentsPlovdiv/?fref=ts