СЕДМИЦА НА МЕДИЦИНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

 

За пета поредна година Асоциация на студентите медици – гр. Пловдив организира в града под тепетата кампания под наслов „Седмица на медицинското образование“.

Всяка година събитието събира над 200 млади студенти, желаещи да се развиват и да усвояват нови знания, съобщават от АСМ в града. И тази година на разположение на медиците ще бъдат залите на Медицински университет – Пловдив. Кампанията ще се проведе от 24 до 28 април.

През тази седмица ще бъдат поканени известни лектори- лекари специалисти от цялата страна,които ще запознаят студентите с най-големите новости в областта на медицината. Студентите ще имат и възможност да усвоят практически умения, незасегнати в учебната програма в новопостроения симулационен център на МУ – Пловдив, оборудван с най – новите биотехнологични кукли. Организаторите са подготвили за участниците и още много интересни тренировъчни уъркшопове.

Тази година кампанията е посветена на 15-годишнината от основаването на АСМ – Пловдив. През тези години Асоциацията е осъществила стотици кампании, свързани с промоция на здравето, превенция на заболяванията ,повишаване здравната култура на обществото и подобряване качеството на обучението, което бъдещите лекари получават.

От асоциацията на студентите медици изразяват надежда , че се надяват техните кампании ще имат още по-голям успех и ще могат да достигнат до още повече хора!